Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Rococotuinen

Rococo tuinen

Laat u versieren door een Rococotuin. Tuinen in deze stijl lijken op Baroktuinen, maar ze zijn zwieriger. De 17eeeuwse Rococotuin heeft doorgaans een hoofdas, die uiteenvalt in drie of meer gelijkwaardige lijnen. De rechthoekige vlakken waarin de barokke tuin is opgedeeld, maken in de Rococotuin plaats voor frivole vormen. Geen strakke vierkante hagen meer, maar heggen in ingewikkelde, sierlijke patronen. Ook beelden, fonteinen en andere tuinelementen zijn weelderig gedecoreerd. Juist met die overdadige versieringen creëren we een sfeer van luxe in uw Rococotuin.

Historie van Rococotuinen
We kunnen gerust stellen, dat vanuit de baroktuin de rococotuin is geëvolueerd. Voorbeelden kunt u zien in Versailles, maar ook in Zweden “Drottingholm”. Globaal kunnen we stellen dat alleen in Duitsland, na de Vrede van Munster in 1648, een kortere tijd beschikbaar was voor baroktuinen en er meer invloed voor de rococostijl was. Veel van de Duitse vorstjes lieten rococo tuinen aanleggen, zoals “ Schloszgarten Würzenburg” en “Sanssouci” bij Berlijn. In Nederland lopen de barokstijl en de rococostijl ongemerkt in elkaar over. Een voorbeeld was de tuin van Heemstede in de provincie Utrecht. Nu is maar weinig over van deze tuin.

Algemene kenmerken van de rococo tuin zijn:
• Zelfde kenmerken als de baroktuin
• Hoofdas valt uiteen in drie of meer gelijkwaardige assen
• De broderievakken blijven niet rechthoekig maar krijgen allerlei vormen
• De krullen in de vakken worden zeer ingewikkeld
• Het versieringselement wordt dominant en overtreffend

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *