Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Referenties

Vakmanschap en Zorgvuldigheid

Uit onze tuin moest een volwassen boom worden verwijderd en twee andere stevig gesnoeid.

Arno Jonkers heeft dit karwei met inzet van een hoogwerker voor ons uitstekend geklaard.
Met zeer vakkundig personeel en aandacht voor het niet beschadigen van de overige beplanting
Is er zorgvuldig werk afgeleverd in een hoog tempo.

Na afloop is de tuin keurig schoon achtergelaten.

Geert Kinkhorst

Alleen maar mooier

15 jaar geleden waren we op zoek naar een hovenier met verstand van bomen. Onze 70 jaar oude plataan had een grondige onderhoudsbeurt nodig.

We kwamen bij Hoveniersbedrijf Jonkers uit en we zijn erbij gebleven. De voornaamste redenen om te blijven zijn: kwaliteit, nakomen van afspraken en vakmanschap.

Onze tuin heeft in de loop der jaren de nodige veranderingen ondergaan en is er alleen maar mooier op geworden.

Fam. Van Schijndel

“Gevallen reus”

Beeldbepalende reus van een treurwilg, meer dan 80 jaar mogen groeien zoals hij dat wilde, geen geknot,
verloor door de jaren heen wel menig dikke tak, maar behield zijn mooie takstructuur en omvangrijke stam
van 180 cm doorsnee. Vele kauwen en andere vogels mocht hij onderdak bieden.

Echter op een windstille, zeer warme zomerdag in juli 2015 rond de klok van 14.00 uur stortte hij ter aarde,
duizenden kilo’s zwaarder door al het water dat hij tot zich had genomen.

Gevolg lichte paniek bij de buren in de straat, weg verspert, de sloot vol en de tuin gedeeltelijk geplet door
zijn imposante takken.

Wat nu……Arno Jonkers dacht ik, die kent mijn boom laat ik hem eens bellen. Hij was er nog dezelfde dag en
was ook wel onder de indruk van de gevallen reus “ ook geen dagelijkse gebeurtenis voor mij”, aldus Arno.

De “trein” ging lopen, Arno is dan wel hovenier, maar met zijn motorzaag schoot ook hij hier tekort.
Hij ging bellen en in overleg met zijn netwerk collega’s.

Ze waren eruit; groot materieel is nodig o.a. een telescoopkraan was nodig om de reus uit de sloot te tillen en
de nog overeind staande stam te kunnen rooien. Al het andere materieel was te licht bevonden.

En zo geschiedde, in aanwezigheid van belangstellende buurtbewoners en een echte fotograaf (geregeld door Arno)
om de hele “begrafenis van opa wilg” voor altijd vast te leggen, werd de klus vakkundig in 3 ½ uur geklaard, de omgeving snel schoongemaakt alsof er 4 uur later niets had plaatsgevonden.

De voorbereiding, afstemming en regelwerk was in goede handen bij Arno Jonkers, o ja als opdrachtgever ontvang ik van Arno niet alleen een nota maar ook een fotorapportage en video van deze toch wel bijzondere “begrafenis”.

Henk van Zon

Tot in de puntjes

Arno kende ik al van mijn vorige tuin. Mede dankzij de goed aangelegde en onderhouden tuin was het appartement binnen een week verkocht tegen een goede prijs. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken voor de tuin van mijn nieuwe woning. Ik wist dat het in goede handen was bij hoveniersbedrijf Jonkers. De tuin zou grondig gerenoveerd moeten worden na het verwijderen van de olietank.

Een goed begin is het halve werk. Dat start met een goed uitgewerkt plan van de tuinarchitect Olof. Daarna een kijkje nemen bij de showroom rondom Arno’s huis.
Het is makkelijk kiezen als je de planten ziet staan en de materialen kent en mee naar huis kan nemen om een beslissing te maken. Overigens is hoveniersbedrijf Jonkers flexibel en komt tijdens de aanleg met voorstellen om alles nog perfecter op elkaar te laten aansluiten.

Dat de tuin aanleg in goede handen was blijkt wel uit de andere verrassingen die naast de olietank in de grond zaten. Problemen met oude rioleringen, gasleidingen en funderingen zijn netjes opgelost, uiteraard in goed overleg.

Het eindresultaat mag er zijn. Zoals de titel al zegt is alles tot in de puntjes uitgevoerd tot in de kleinste details die je op het eerste oog niet ziet maar waar wel over nagedacht is.
Zoals: De ingezaagde natuurstenen om tot een mooie ronde muur te komen
De trespa schutborden achter de bankjes
De beschermende buizen rondom de dunne kwetsbare 12-volt kabels, enz.

Die details zorgen ervoor dat alles duurzaam is en mooi blijft. Ik heb gekozen voor kwaliteit en kwaliteit kent nu eenmaal z’n prijs. Het is een investering geweest die elke cent waard is. Ik geniet nu dagelijks of het nu overdag of ’s avonds is. Overdag bijvoorbeeld van de Clematis Armandii en de Japonica die nu in volle bloei is.
’s Avonds van de mooi verlichte tuin en natuurlijk de verlichte waterval. Je raakt nooit uitgekeken op het spel tussen licht en water. Dat vind ik niet alleen maar ook de vogels.
De merels die tijdelijk naar een ander plekje moesten zijn weer terug. De merels zijn tijdens de werkzaamheden nog een paar keer een kijkje komen nemen. De vogeltjes zijn maar wat blij met hun nieuwe badkamer (lees vijver) en met de groen blijvende steeneik als woonkamer.

De tuin levert ook ideeën voor anderen op. De afdekbanden die gebruikt zijn voor de vijver en de tuinmuur heeft mijn zwager gebruikt voor de afwerking van het bad en de muur in zijn badkamer. Een ander wilde de plantenlijst hebben want die vindt het gras zo mooi.

In ieder geval is de agenda voor de zomer al aardig goed gevuld met bezoekjes. Iedereen wil langskomen om de tuin te zien en te komen barbecueën op de buitenkeuken. Uiteraard staat de Boretti Marciano prima op zijn plek. Laat de zomer maar komen. Met een goed glas wijn op de bankjes onder de leiperen zal dat elke keer weer een klein feestje zijn.

De plannen voor volgend jaar staan al weer klaar. Dan is de voortuin aan de beurt zodat ook de rest van de buurt mee kan genieten.

Mark van Helvoort

Naar volle tevredenheid

In 2006 besloten wij tot een ambitieus tuinproject waarbij de planning en uitvoering in handen lag van hoveniersbedrijf Jonkers uit Rossum. De heer Jonkers wist in de offerteronde-daartoe uitgenodigd op basis van de zeer uitnodigende website- een goede prijs-kwaliteit verhouding neer te zetten en overtuigde ons van zijn vakmanschap. Wij hebben nooit spijt gehad van deze keuze, in tegendeel! Het gehele tuinproject is naar volle tevredenheid ten uitvoer gebracht. Gemaakte afspraken zijn aangehouden, aanvullende zaken zorgvuldig met elkaar afgestemd. De klantgerichte werkwijze is een verademing en de geleverde kwaliteit laat ons nog dagelijks genieten van een prachtige tuin.

Familie Dassen

Partner voor de toekomst

Als Eaton Industries B.V. zijn wij sinds 2008 in onze sas met Hoveniersbedrijf Jonkers. Sinds jaar en dag is onze huis hovenier zorgzaam voor een eerste visitekaartje dat klanten en passanten hebben als zij over de Van Heemstrabaan rijden. Belangrijk voor Eaton is dat de kwaliteit van onze producten terug te vinden is in het pand en de omgeving. Tevens zijn wij voor diegenen die vanaf Rossum Zaltbommel binnenrijden het eerste industriële pand dat men tegenkomt en een eerste goede indruk kun je slechts eenmaal maken. Met Hoveniersbedrijf Jonkers verloopt het contact dan ook al jaren op een bijna familiaire manier. Wij kennen elkaar en elkaars wensen. Jaarlijks wordt de gehele aanplant onder de loep genomen en een plan gemaakt. Met geregelde tussenpozen wordt het dagelijks onderhoud gedaan zoals schoffelen, hegscheren en onkruid spuiten. In het najaar vinden wij regelmatig medewerkers van Jonkers op ons terrein om gevallen blad te verwijderen en te snoeien zodat alles er weer winterklaar bij ligt. Kortom: Jonkers is mede verantwoordelijk voor onze uitstraling, dat vullen zij op een perfecte manier in en is voor ons een partner voor de toekomst.

Guus Elshof, Eaton Industries B.V.

Jonkers komt z’n afspraken na

Omdat onze “kindertuin”, na 14 jaar wel een opknapbeurt kon gebruiken zijn we na gaan denken om de voor- en achtertuin te laten renoveren. We wilden eens iets heel anders. Nu stonden er schommels, glijbaan, touwladder en gras erin. Na 14 jaar was het gras “op”. Het was gauw geel, maar toch wilden we niet zonder aanblik van een groene grasmat.

Nadat we op internet naar hoveniers hadden gespeurd kwamen we terecht bij Arno Jonkers uit Rossum. En dat was voor ons, die redelijk perfectionistisch zijn, een goede keus. Samen met een architect een tekening voor onze tuinen laten maken en al onze wensen konden verwezenlijkt worden. We konden kunstgras krijgen (niet van echt te onderscheiden), mooie tegels en potten. Ook een watertafel in de stijl van de tuin.

Dhr. Jonkers zelf komt z’n afspraken na en in overleg met ons wordt van een rommelige kindertuin een prachtige tuin omgetoverd. Eerst werd de hele tuin gladgemaakt en alles eruit. En toen kon de aankleding beginnen. Overal elektriciteit en stopcontacten aangelegd. Het personeel is erg vriendelijk en beschaafd. We zijn erg tevreden en de tuin is precies waar we van gedroomd hadden.
Het is zelfs zo gemaakt dat onze oudste zoon nog ruimte genoeg heeft om te basketballen, terwijl wij daar op onze terrassen totaal geen last van hebben. En dhr. Jonkers zelf is erg begaan met de hele gang van zaken. Laatst hadden we een probleempje met de elektriciteit, hij regelt direct een elektricien en het probleem is gelijk verholpen. Het bedrijf Jonkers is echt aan te raden, misschien ietsjes duurder dan andere hoveniers maar volle tevredenheid en waar voor je geld is ook wat waard!!

Familie Strien