Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Damwanden

Damwanden

Daar waar u water en grond wilt scheiden, laat u door Jonkers damwanden plaatsen. Zo’n damwandsysteem is een grond- en waterkerende constructie die bestaat uit een verticaal in de bodem geplaatste wand. Wij bieden deze damwanden aan in kunststof, hout, staal en beton. Elk materiaal heeft zijn voordelen. Welk materiaal in uw situatie het meest geschikt is, hangt af de functie die de damwand krijgt en de gewenste constructie. Ook de kosten en de uitstraling spelen natuurlijk een rol bij de keuze van het materiaal.

 • Tuinaanleg damwand Bruchem
 • Tuinaanleg damwand hoekverbinding
 • Tuinaanleg damwanden Jonkers
 • Tuinaanleg damwand Bruchem
 • Tuinaanleg damwand trillen
 • Damwanden tuinaanleg
 • Damwanden bouwkundig werk
 • Plaatsen damwand Bruchem
 • Waterpas stellen damwand
 • Plaatsen kunststof damwand

Flexibel

De meeste damwanden die Jonkers in waterbouwkundige werken toepast, zijn opgebouwd uit losse elementen. Een gronddichte en waterdichte messing- en groefverbinding – ook wel slotverbinding genoemd -verbindt deze panelen. Zo’n constructie is zeer flexibel, zeker als we het vergelijken met een massieve keerwand of keermuur. Als de damwanden een grote kerende hoogte hebben en dus een grote gronddruk ondervinden, verankeren we de wanden. Dat doen we onder andere met ankerstaven, ankerplaten en gordingen. We zorgen dat de krachten worden verdeeld over de wand. Met een deksloof werken we de constructie netjes af.

Permanent of tijdelijk

Damwanden kunnen op verschillende manieren loodrecht in de grond worden geplaatst. We kunnen ze in de grond heien, trillen of drukken. In kwetsbare woongebieden kunnen we een trillingvrije en geluidsarme plaatsingstechniek toepassen, die geen schade toebrengt aan omliggende gebouwen. Per situatie bekijken we welke methode het meest geschikt is. Overigens leggen we niet alleen voor permanente, maar ook voor tijdelijke constructies damwanden aan. Denk bijvoorbeeld aan een bouwput of een tijdelijke kademuur.

Alle markten

Onze robuuste, eenvoudig te plaatsen damwanden met hun gestroomlijnde vormgeving leggen we niet alleen aan bij particulieren. We werken ook in opdracht van gemeenten, waterschappen, aannemers en agrariërs. Damwanden als bescherming en versteviging van oeverwanden zijn nu eenmaal onmisbaar in zo’n waterrijk land als Nederland.

Meer dan 30 jaar ervaring

Het complete proces – van het ontwerp tot en met het plaatsen van damwanden – kunt u met een gerust hart aan Jonkers uitbesteden. Wij hebben al meer dan dertig jaar ervaring in het realiseren van grond- en waterbouwkundige werken. U kunt bouwen op ons vakmanschap.

 1. Kunststof damwanden
 2. Houten damwanden
 3. Stalen damwanden
 4. Betonnen damwanden

Kunststof damwanden

Houten damwanden

Stalen damwanden

Betonnen damwanden

Kunststof damwanden: duurzaam en flexibel

Onze kunststof damwanden hebben flexibele toepassingsmogelijkheden en zijn een duurzaam alternatief voor houten en stalen damwanden. De verticale afdichting van gerecyclede kunststof is even duur in aanschaf, is even sterk, maar gaat wel drie keer zo lang mee. Minimaal vijftig jaar lang hebt u er geen omkijken naar. De milieuvriendelijke damwandsystemen zijn eenvoudig te plaatsen en zijn ook na gebruik volledig recyclebaar. Bovendien bent u weinig kosten kwijt aan onderhoud van dit kwaliteitsproduct.

Knaagdierbestendig
Kunststof damwanden zijn ideaal voor oeverbescherming. Weersinvloeden en jarenlange blootstelling aan grond en water hebben geen invloed op het materiaal. Bovendien zijn onze kunststof grond- en waterkeringsystemen knaagdierbestendig. Muskusratten moeten hun heil dus ergens anders zoeken.

Lichtgewicht
Hebt u een tuin met niveauverschillen? Of zoekt u een geschikt grond- en waterkeringsysteem voor bij uw vijver of sloot? Dan bieden onze duurzame kunststof damwandsystemen uitkomst. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Wij berekenen voor u de juiste lengte van het scherm. Dankzij de speciale hoekprofielen kunnen we de vormen van de waterpartij eenvoudig volgen. Met bijpassende verbindingsstukken en deksloven werken we de damconstructie keurig af.

Ook als kwelscherm, beschoeiing, erfscheiding en plantenbak is de verticale kunststof afdichting heel geschikt. Omdat kunststof lichter is dan staal of beton, gebruiken we deze oeverbeschermingssystemen veel in veengebieden en andere drassige grondsoorten.

Door hun lichte gewicht zijn de damwanden ook eenvoudig te transporteren.

Combineren
De kunststof damschermen combineren we met stalen palen of houten palen. Daarbij zorgen we dat onbehandeld hout onder de waterlijn blijft, om houtrot te voorkomen.

Informeer vrijblijvend naar alle toepassingsmogelijkheden van kunststof damwanden.

Houten damwanden: natuurlijke uitstraling

Al van oudsher is hout een geëigend materiaal om damwanden van te maken. Niet alleen is een houten damwand eenvoudig te plaatsen. De keuze valt ook vaak op hout vanwege de warme, natuurlijke uitstraling van zo’n verticale oeververdediging. Ondanks de opmars en vele voordelen van de kunststof grond- en waterkering, blijft hout dus een populair materiaal voor damwanden.

Ruime keuze
Welke houtsoort u kiest, hangt af van de toepassing en uw persoonlijke smaak. Zeker als het gaat om constructies die volop in het zicht liggen, zoals houten erfafscheidingen en houten plantenbakken. Ons assortiment bevat niet alleen naaldhouten damwanden en eikenhouten damwanden. Wij bieden ook diverse soorten hardhouten damwanden aan. U hebt dus de keuze uit een ruime collectie houtsoorten. Bovendien kunt u deze houtsoorten ook combineren.

Benodigdheden
Hoe dik, breed en lang de houten damwand moet zijn, hangt af van de toepassing en constructie. Voor elk gewenst houten damwandsysteem hebben wij uiteraard de benodigde hoekpalen, ankerplanken, ankerschotten, gordingen en deksloven.

Wij informeren u graag over de voordelen en keuzemogelijkheden van houten damwanden.

Stalen damwanden: ijzersterk

Staal is ijzersterk. Sterker dan kunststof en hout. Daarom maken we grotere damwanden vaak van staal. Stalen damwanden zijn zowel geschikt voor permanente als tijdelijke constructies. U kunt kiezen voor warmgewalste stalen damwanden, koudgewalste stalen damwanden of koudgezette damwanden. Welke damwandconstructie in uw situatie het meest passend is, hangt af van de functie die deze krijgt.

Waterdicht
De stalen damwandprofielen, zowel de U-profielen al de Z-profielen, kunnen we aflassen en injecteren met een speciaal gelmengsel om een waterdichte wand te creëren.

Hergebruik
Stalen damwanden zijn zeer geschikt voor hergebruik. Uiteraard worden de gebruikte stalen damwandprofielen nauwkeurig gecontroleerd en waar nodig gerepareerd voordat ze weer aan een nieuwe leven beginnen.

Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden van stalen damwanden.

Betonnen damwanden: lange levensduur

Naast kunststof, houten en stalen damwanden plaatst Jonkers ook betonnen damwanden. Vooral voor wanden en funderingen van garages en kelders is zo’n betonnen damwandsysteem geschikt. Deze constructies vangen zowel horizontale als verticale krachten op. De diepwanden hebben vooral een dragende en waterkerende functie.

Onderhoudsvrij
De levensduur van een betonnen damwand is lang. Een betonnen grond- en waterkering kan wel honderd jaar meegaan, zonder onderhoud. Een duurzaam product dus.

Meer weten over de toepassing van beton bij damwandconstructies? Neem dan contact met ons op.

Offerte damwand aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *