Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Groene gevels

Groene gevels

Vooral in de stad koesteren we elke meter groen. In een stadshart hebben steen en beton de overhand. Groene gevels kunnen dan, net als daktuinen en verticale tuinen, zorgen voor vergroening. Natuurlijke begroeiing fleurt niet alleen saaie muren op. Het heeft ook een isolerend effect en neemt luchtverontreinigende stoffen op.

Bovendien trekken begroeide gevels insecten en vogels aan. Dat komt de biodiversiteit weer ten goede.

Klimplanten als de wilde wingerd en klimop kiezen hun weg zelf naar boven. Ze zijn niet duur in aanschaf, maar vergen wel regelmatig snoeiwerk. Klimmers als clematis, kamperfoelie, klimhortensia en winterjasmijn hebben ondersteuning nodig om tegen een wand op te groeien. Gelukkig zijn diverse klimhulpen voorhanden. Ligt een gevel beschut op het zuiden, dan kunt u ook druiven en kiwi’s kweken. Fruit van eigen gevel, dus. Zelfs niet-klimmende planten kunnen groeien op de muren van uw woning of bedrijfspand. Dat gebeurt met behulp van ingenieuze systemen. Meestal noemen we het dan verticale tuinen. Niet alleen in de stad fleuren groene gevels een pand op. Ook in dorpen en op het platteland zorgen groene gevels voor sfeer en isolatie. Idyllische boerderijtjes begroeid met klimrozen, blauwe regen of bruidsluier zorgen voor veel bekijks. En ook saaie rijtjeswoningen komen tot leven met weelderige groene gevels. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om de gevels van uw woning of bedrijfspand verantwoord te laten begroeien? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Offerte groene gevel aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *