Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Grondwerk

Grondwerk

De basis van uw tuin is de bodem. Deze moet zuurstofdoorlatend zijn en zorgen voor een goede, natuurlijke afwatering. Een rijk bodemleven is van essentieel belang voor de groei van uw planten. Maar ook voor de bestrating en alle bouwwerken in uw tuin is een goede grondbewerking vooraf noodzakelijk. Daarom starten we bij de tuinaanleg met het grondwerk.

Planten moeten de kans krijgen goed te wortelen, dus controleren we of de grond daarvoor geschikt is. Alleen wanneer de grond in topconditie verkeert, kunnen we groeigarantie geven. We spitten de bovenste laag om. Ook controleren we of er dieper in de bodem storende lagen zitten. Als bijvoorbeeld in de buurt geheid is, kan de grond vastgeklonken zitten en geen zuurstof en water meer doorlaten. We doorbreken deze lagen dan. Eventueel nemen we een grondmonster om te kunnen zorgen voor de juiste bemesting. Afhankelijk van de conditie van de bodem en uw tuinwensen voeren we graafwerkzaamheden uit. Dat gebeurt handmatig of met kranen en graafmachines. Wij beschikken over professionele machines voor grof en fijn grondwerk. Alle bekabeling en leidingen voor verlichting en beregening leggen we zorgvuldig aan. Natuurlijk ontzien we het bestaande netwerk van kabels en leidingen. Waar nodig brengen we drainage aan, zorgen we voor verharding met zandbedden en voor extra grond voor ophogingen. Is het grondwerk gereed, dan ruimen we de tuin op en voeren het afvalmateriaal af. Eventueel brengen we tijdelijke voorzieningen aan, zoals rijplaten en noodbestrating. Uw tuin is nu klaar voor bestrating en beplanting. Dankzij de voorbereidende grondwerkzaamheden kunt u daarvan jarenlang genieten.

Offerte grondwerk aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *