Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Bemesting

Bemesting van uw tuin

Uw planten halen hun energie uit de bodem. Deze bodem moet dus in goede conditie verkeren. Door de tuin te bemesten voorkomen we dat de grond uitgeput raakt.

Vooral tijdens de voorjaarsbeurt is het goed om uw tuin van extra voedingstoffen te voorzien.

Na de winter beginnen de planten weer te groeien en kunnen dan wel wat hulp gebruiken. Maar ook tijdens de zomerbeurt en najaarsbeurt weten veel planten mest wel te waarderen.

Bemestingadvies

Organische mest

Biologische mest

Kunstmest

Onze groenspecialisten weten wat uw tuin nodig heeft. Zij kunnen u vertellen welke mest uw bomen, struiken, hagen, planten, bloemen en gazon nodig hebben om tot volle groei te komen. En ze weten ook op welke momenten en in welke hoeveelheden zij deze meststoffen moeten toedienen. Een siertuin heeft bijvoorbeeld minder voeding nodig dan een gazon of moestuin. En de ene plant heeft meer behoefte aan bepaalde voedingsstoffen dan de ander. Veel plantensoorten hebben daarom hun eigen soort mest. De verhoudingen tussen fosfaat, stikstof, magnesium en kalium zijn dan specifiek op deze plant afgestemd.

Twijfelt u aan de conditie van de bodem in uw tuin? Door een grondmonster te nemen, kunnen we de kwaliteit van de bodem controleren en de bemesting daarop aanpassen. Ook met al uw andere vragen over bemesting kunt u bij ons terecht. Wij geven u deskundig advies.

Organische mest is een milieuvriendelijke keuze. Compost en dierlijke mest zorgen voor een perfecte groei en bloei van planten. Bovendien verbeteren ze de bodemstructuur. Tuinturf is ook een zuiver natuurproduct. Het zorgt met name voor structuurverbetering.

Biologische mest is ook organische mest. Alleen zijn deze meststoffen afkomstig van biologische geteelde dieren en biologisch plantaardig materiaal. Puur natuur, dus. Wij werken graag met biologische materialen. Met deze producten van hoge kwaliteit kunnen we duurzaam tuinieren

Kunstmest bevat net als organische mest de juiste voedingsstoffen. Het werkt vaak sneller, maar meestal ook korter. Teveel kunstmest kan de wortels aantasten en planten juist verzwakken. Het is dus zaak om de juiste dosis toe te dienen. Nadeel van kunstmatige voedingsstoffen is ook dat de productie ervan veel energie kost en dus belastend voor het milieu is.

Offerte bemesting aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *