Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

WABA – de Wall Basket

Uniek in Nederland: Wall Basket

Exclusief bij Hoveniersbedrijf Jonkers

Het stapelbare korven systeem met beplanting, kortom WABA

Het WABA-systeem bestaat uit metalen plantenkorven in drie verschillende afmetingen. Deze zijn  individueel te combineren tot een aaneengesloten serie en door hun interne verbindingstechniek tot 6 meter hoogte stapelbaar.

VOORBEELDEN VAN TOEPASSINGEN

De toepassingsmogelijkheden zijn veelzijdig. Als voorzetwanden voor gebouwen, in combinatie met grondwerken, als damwanden, als vrijstaande wanden, erfafscheiding etc.

GROENE GEVELBEDEKKING

Door gebruik van het WABA-systeem krijg u toegang tot vele gebruiks- en combinatiemogelijkheden bij het bedekken van gevels en andere bouwwerken zoals voorgevormde muurdelen, balkonhekken, groen bedekte regenton etc. Door de zelfdragende fundering van het WABA-systeem wordt deze los van het te bekleden gebouw of bouwwerk geplaatst. Combinaties met warmtewisselaars of regenwatermanagement zijn ander mogelijkheden om gebouwen en bouwwerken op een interessante manier groen te maken, waarmee een nieuwe buitenbeleving en -gebruik wordt gerealiseerd.

ERFAFSCHEIDING

Door het gebruik van het WABA-systeem krijgt u individuele en vernieuwende mogelijkheden voor uw erfafscheiding. Als vrijstaande, vegetatieve muur, te combineren als damwand bij hoogteverschillen of langs wegen met veel verkeer als bescherming tegen geluid en inkijk. Andere combinaties zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld met carports, poorten, luifels, opslagplaatsen van  afvalcontainers, terrasafscheiding, speelplaatsen, oeverconstructies etc.

GROENE DAKEN

Op het gebied van daken bewijst het WABA-systeem zijn grote kracht als lichtgewicht bouwelement dat met beplanting of alleen als constructief element ingezet kan worden. De individuele plantenkorven van het WABA-systeem bieden een veelzijdige oplossing. Ze passen in personenliften of zijn eenvoudig met bouwkranen of met behulp van verhuisliften op de daken te plaatsen.

RUIMTELIJKE VORMGEVING

Met name op het gebied van botanische bouwaanvragen, met integratie van regenwater- en energiemanagement, voldoet het WABA-systeem aan statische- en vegetatieve eisen.

Het uiterlijk van elke WABA kan individueel ontworpen worden, beplant met vele soorten bloemrijke vaste planten, met bodembedekkers, kleine bloeiende struiken of met themabeplanting, bijvoorbeeld met geurende planten als een rozen- of kruidenwand, met bessen begroeiing of varens. Aanvullend kan elk WABA-systeem met voorzetpanelen van hout, natuursteen of andere materialen over een geheel of gedeeltelijk oppervlak worden gecombineerd. 

Elke WABA maakt individuele beplanting mogelijk. Dit kan op alle zichtzijden over het gehele oppervlak of alleen uit het montagevlak worden gedaan. Een speciaal vlies of kokosmatten aan de binnenzijde van een WABA voorkomen uitspoelen van het substraat. Het vullen van de WABA met substraat kan op de montagelocatie worden verzorgd maar ook in de voorbereiding door ons hoveniersbedrijf, waardoor minder tijd voor de aanleg nodig zal zijn.

Een hoge planningsveelzijdigheid en betrouwbaarheid wordt bereikt omdat elke WABA met zijn vegetatieve aanzichtzijde in het voortraject kan worden ingepland.

Offerte Wall Basket aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven. Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *