Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Marokkaanse tuinen

Marokkaanse tuinen

Met mozaïek, lantaarns, terracotta en fonteinen zorgt u voor een typisch Marokkaanse sfeer in uw tuin. De authentieke Marokkaanse tuin – riad genoemd – is een binnentuin, maar deze beslotenheid creëert u ook door uw tuin te ommuren. Blauw voert de boventoon, zoals het Majorelleblauw, genoemd naar de kleur in de Jardin Majorelle in Marrakech.

Op lage zitjes en banken, gemaakt van beton of gietijzer en bedekt met kleurrijke kussens, komt u volledig tot rust. Om ook de Marokkaanse stijl door te voeren in de beplanting kiest u voor munt, vijgenbomen, hennastruiken, druivenranken en limoenbomen. Zo komt u vanzelf in de Duizend-en-een-nachtstemming.

Historie van Marokkaanse tuinen
In Marokkaanse tuinen wordt vaak de kleur blauw gebruikt. Volgens een oud geloof zouden met deze kleur kwade geesten uit de tuin en het huis geweerd worden. Een bekende tuin, geïnspireerd op de culturele beleving, is de Majorelle Garden van Jacques Majorelle. Later kocht Yves Saint Laurent deze tuin aan. De Marokkaanse- en Islamitische tuin wordt gebruikt voor zelfreflectie en geestelijke oefening en overpeinzing. De Westerse tuin is meer ontworpen en gemaakt voor vermaak en recreatie. Vaak is de Marokkaanse tuin voorzien van water, vijvers en veel lage zitjes, bankjes etcetera. Deze zitjes zijn voorzien van glimmende kussens, Perzische tapijten, huiden of vachten. Door gebruik te maken van schaduwdoeken wordt koelte gecreëerd.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *