Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Japanse en oosterse tuinen

Japanse tuinen en Oosterse tuinen

Maak uw tuin helemaal zen. Ook een kleine tuin leent zich hier uitstekend voor. In Japanse en Oosterse tuinen is alle ruimte voor meditatie. Stenen en kiezels eisen de aandacht op. Die stenen hebben allemaal een betekenis. Zo zou een grote steen symbool staan voor de hemel, een middelgrote steen voor de aarde en kleine stenen voor de mens.

Het glinsterende grind wordt geharkt in kunstige patronen. Ook water hoort thuis in Japanse en Oosterse tuinen. Stromend water wordt gezien als de bron van het leven. Met een bruggetje of met stapstenen steekt u het water over. Planten hebben een ondergeschikte rol in Japanse en Oosterse tuinen. Azalea’s, bamboe, Japanse esdoorns, waterlelies, mossen en bonsai krijgen een bescheiden plek. Het voordeel van Japanse en Oosterse tuinen is dat deze relatief weinig onderhoud nodig hebben.

Historie van Japanse en Oosterse tuinen
De Japanse- en Oosterse tuinen horen bij Boeddhistische kloosters en Shinto heiligdommen. Het boeddhisme kwam op in de zesde eeuw en de Shinto tijd duurde tot ongeveer de achtste eeuw. Er wordt veel belang gehecht aan geloof en natuur. De Japanse en Oosterse tuinen kenmerken zich door hun specifieke, ingetogen en schrale beplanting. Symboliek speelt een belangrijke rol en dit type tuin wordt vaak gebruikt als plek voor meditatie en rust. Daarnaast zijn er ook Japanse wandeltuinen en Japanse theetuinen.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *