Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Hollandse tuinen

Hollandse tuinen

Ons vlakke landschap leent zich uitstekend voor rechte lijnen en symmetrie. De Hollandse tuinen zijn geïnspireerd op Franse en Italiaanse tuinstijlen, maar dan zonder overdreven pracht en praal. Wij blijven tenslotte een nuchter volk. Bomen en hoge hagen omringen de Hollandse tuin om bloemen en planten te beschermen tegen de wind.

Ook rechthoekige vijvers krijgen een plaats in de tuin. De strakke vormen kunnen we doorbreken met een rond perk in het midden van uw tuin. Omgeven door buxushaagjes biedt deze cirkel alle ruimte voor een bonte verzameling bloemen. Met enkele in het oog springende siervazen maakt u uw Hollandse tuin helemaal af.

Historie van Hollandse tuinen
Zo rond 1860 ontstond de trend om ook in Nederland tuinen in de “Versailles” stijl aan te leggen. Een kenmerk was de bijna vierkante vorm en een rond perk in het midden. Omgeven met lage (Buxus)haagjes en decoratieve siervazen. Er bestaat nog steeds een oorspronkelijk voorbeeld, deze is te vinden in Artis, Amsterdam. Deze oorspronkelijke Hollandse Tuin is in 2007 gerenoveerd. Het is momenteel een rijksmonument. Zij diende als voorbeeld voor tuinkunst voor de gegoede burger.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *