Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Islamitische tuin

Islamitische tuinen

Uw Islamitische tuin is een oase van rust. Het lijkt een weerspiegeling van het paradijs op aarde. De symmetrische aanleg van de tuin verwijst naar de volmaakte orde van de schepping. Muren schermen de drukke buitenwereld af. Binnen die muren vindt u weelderige planten en struiken, zoals bougainville, jasmijn en oleander.

Ook dadelpalmen, citrusbomen en andere fruitbomen krijgen een plaats in de tuin. Strakke waterpartijen zorgen voor verkoeling, net als de vele schaduwrijke plaatsen. In het tuinpaviljoen ontvangt u uw gasten of trekt u zich juist terug om te genieten van de serene sfeer. Het is een prima plek voor bezinning en meditatie. Zo’n Islamitische tuin op Nederlandse bodem vraagt wel groene vingers. De meeste planten hebben uw steun hard nodig bij het overleven van de winter.

Historie van Islamitische tuinen
Eén van de weinig bewaard gebleven originele Islamitische tuinen is de tuin van het Alhambra, bij Granada in Spanje. De oorspronkelijke paleistuin stamt uit de vroege 14e eeuw. De beplanting bestond voornamelijk uit kuipplanten en mirtenhagen. Er was ook sprake van weelderige bloemplanten. Er is een grote hoeveelheid aan symmetrisch aangelegde waterbassins, die zorg dragen voor watertransport over het hele complex. Deze waterkanalen zijn voorzien van vele fonteinen, wat leidt tot een aangename temperatuur in de zomer. Het veelvuldig aanwezig zijn van koel, helder water is voor de Islamitische tuin een must. Tegenwoordig kunnen de patronen en vormen in de Islamitische tuin perfect weergegeven worden, denk aan de stervormige patronen of de octagonale patronen.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *