Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Diervriendelijke tuinen

Diervriendelijke tuinen algemeen

Een diervriendelijke tuin is een tuin waarin insecten, amfibieën, vogels en kleine zoogdieren zich thuis voelen. Maak uw tuin aantrekkelijk voor deze beestjes door veel variatie aan te brengen in de beplanting.

Zorg voor afwisseling in soorten en bloeiperiode, dan is er altijd voedsel beschikbaar: stuifmeel, bessen en zaden.

Het is minstens zo belangrijk dat de tuindieren voldoende schuilplaatsen hebben. Bijvoorbeeld een doornige heg, een hoge boom, dichte beplanting of afgevallen blad. Veel van deze beestjes staan namelijk op het menu van andere tuinbezoekers. Ze moeten dus altijd op hun hoede zijn. Een vijver in uw tuinreservaat staat garant voor een hoop bedrijvigheid. Laat de oever glooiend aflopen. Zo kunnen kleine zoogdieren makkelijk water drinken, salamanders lekker zonnen en vogels veilig badderen. Aan betegelde tuinen hebben dieren niets. Aan rommelhoekjes en houtwallen des te meer. Daarin kunnen ze onbekommerd scharrelen en schuilen. Een diervriendelijke tuin is ook een mensvriendelijke tuin. Voor u is er net zo goed van alles te beleven. Geniet van zingende vogels, zoemende bijen, kwakende kikkers, zonnende libellen en fladderende vlinders.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *