Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Franse tuinen

Franse tuinen

In de Jardin à la Française bent u heer en meester. U bepaalt het symmetrische lijnenspel en houdt de natuur in toom. Huis en tuin sluiten naadloos op elkaar aan. Grasstroken leggen we bij voorkeur in verdiepingen aan en de hagen scheren we in strakke lijnen. Voor de buxus is in de Franse tuin een hoofdrol weggelegd: kunstige patronen zorgen voor harmonie in uw tuin. Met paadjes, waterpartijen en bomen creëren we diepte. Verrassende doorkijkjes eindigen bij een beeld, fontein of andere blikvanger. Wat kleur betreft voeren wit en groen de boventoon. Deze Franse stijl kunnen we ook in kleinere tuinen toepassen. Dat kunt u met een gerust hart aan onze tuinarchitecten en hoveniers overlaten.

Historie van Franse tuinen
De Franse tuinen zijn strikt formele tuinen, met sterke symmetrie en strakke lijnvoering. Vaak bevatten ze relatief grote gazons met geometrische parterres van Buxus. De parterres zijn vaak gevuld met groenblijvende bloeiende planten, zoals Vrouwenmantel, Lavendel of perkrozen. De gehele tuin is vaak omzoomd met hagen van Beuk, Haagbeuk of Taxus. Een potager of moestuin, ook geometrisch van vorm, komt regelmatig voor.

De tuin heeft vaak het hele jaar door een zelfde uitstraling, de structuur blijft dus ook in de winter perfect staan. Bloeiende planten zijn vaak beperkt tot eenjarige. Planten met een wildere, nonchalante groeiwijze zal men in deze tuin niet aantreffen. Wel treft men potten en vazen aan in de Franse tuin, vooral gietijzeren vazen in empirestijl en Versaillebakken.. Door veelvuldig gebruik van Taxus en Buxus, vraagt deze tuinstijl om veel onderhoud.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *