Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Griekse tuinen

Griekse tuinen

Denken we aan Griekenland, dan denken we aan zuilen, zinnelijke beelden, druiven, witte huisjes met blauwe luiken, cipressen en een kleurrijke bloemenpracht. Die schilderachtige Griekse sfeer kunt u ook in uw eigen tuin creëren. Het contrast van witte muren met blauwe aardewerken potten zorgt al meteen voor een Zuid-Europese uitstraling.

Warme zomers brengt u door onder de schaduwrijke pergola, begroeid met druiven en bougainville. Een klassieke vaas op een zuil of een beeld van een Griekse godin fungeert als blikvanger. Ondertussen prikkelen de heerlijk geurende tijm en lavendel uw zintuigen. Uw Griekse tuin bezorgt u elke dag een vakantiegevoel.

Historie van Griekse tuinen
De klassieke Griekse cultuur kwam in de vijfde eeuw voor Christus tot volle bloei. Restanten van de Griekse cultuur, zoals tempels, kloosters, paleizen, beelden en mozaïeken kunnen we nog steeds bewonderen. Cipressen, stenen en waterpartijen typeren de Griekse tuinen. Griekse tuinen waren vaak asymmetrisch van vorm. Naast cipressen zien we in deze tuinen ook de hibiscus, yucca, tijm en lavendel en siergrassen. Een grote oude olijfboom doet als sierelement goede dienst. Net als de zijdeboom, oleander en laurier. De laurier werd in het oude Griekenland geassocieerd met de God Apollo. De winnaars van de Olympische spelen werden getooid met bladeren van deze plant. Bovendien zouden laurierbladeren ook ziekten en boze geesten weren. Daarom bedekte men de daken van tempels nogal eens met de bladeren van de laurier.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *