Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Engelse tuinen

Engelse tuinen

De Engelse tuin stamt uit de 18e eeuw, maar is wat ons betreft tijdloos. De ruime, natuurlijk gevormde tuin ademt een parkachtige, landelijke sfeer. Veel bomen, veel bloemen, veel grasvelden en mooie doorkijkjes typeren deze Engelse tuinen. Net als natuurlijke glooiingen en waterlopen. Om deze klassieker aan te kunnen leggen hebt u veel ruimte nodig.

Historie van Engelse tuinen
In de tweede helft van de achttiende eeuw en het begin van de negentiende eeuw kwam de Engelse tuin in de mode. In deze landschapstuin moest de natuur niet beheerst worden door de mens. Er werd niet gekozen voor symmetrie of evenwicht, maar het accent lag op natuurlijke vormen. Paviljoentjes waren sober en het aantal beeldhouwwerken in de tuin nam af.

Engelse tuinen zijn parkachtige landschappen met mooie doorkijken: heuvelachtig landschap waarin grasvelden worden afgewisseld met boomgroepen. Ook water speelt een belangrijke rol. Natuurlijk ogende meertjes en waterlopen worden gecreëerd. Een van de bekendste Engelse tuinen in Nederland is het Wilhelminapark in Utrecht. Een voorbeeld in Duitsland is de Englischer Garten in München (1792), dat als een van de eerste Engelse tuinen bij een stad gold.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *