Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Kasteeltuinen

Kasteeltuinen

U hoeft geen kasteeleigenaar te zijn om voor deze monumentale tuinstijl te kiezen. Rond een karakteristiek huis kunt u evengoed een kasteeltuin aanleggen. Uw woning vormt het middelpunt van deze tuin. Oorspronkelijk waren de kasteeltuinen vooral gericht op het telen van groenten, fruit en geneeskrachtige kruiden. En ook waterpartijen waren in die tijd populair. Dat was pure noodzaak, want zo konden de kasteelbewoners periodes van oorlog overleven. Ook nu kunt u ervoor kiezen om een deel van de tuin in te richten als moestuin en kruidentuin. Het element water kunnen we terug laten komen in vijvers, watervallen en beekjes. Wandelpaden en zitjes nodigen uit om vaak in uw majestueuze tuin te vertoeven.

Historie van kasteeltuinen
De kasteeltuin is een vervolg op de barokke tuinstijl, vaak ook met gazons, speelvelden en dierenweiden. Afhankelijk van het kasteel, met of zonder gracht, ophaalbrug en keerwallen waren de oorspronkelijke kasteeltuinen gericht op het verstrekken van voedsel en medicijnen. Het kasteel was een verschanste nederzetting om in tijden van oorlog en onrust te kunnen overleven. Vooral tijdens belegeringen moest de tuin voldoende voedsel kunnen produceren.
Naarmate het kasteel in rustiger tijden steeds meer een representatieve functie ging vervullen, werden de tuinen, vaak opgesplitst in tuinkamers, steeds meer een sierobject.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *