Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Antieke ijsselstenen

Antieke ijsselstenen

Er zijn tal van steenfabriekjes geweest langs de IJssel. Zo is de naam ijsselsteen ontstaan. IJsselstenen zijn gemaakt van klei en in de ovens gebakken tot ijsselstenen. We kennen de gele antieke ijsselstenen, deze zijn bekend geworden door de veel gerestaureerde boerderijen. Veel buitenmuren bestaan uit deze gele antieke ijsselstenen maar ze worden ook veel binnenshuis toegepast.

De gele antieke ijsselstenen zijn ontstaan door het bakken van kalkhoudende klei. Antieke gele ijsselstenen worden ook wel geeltjes genoemd. We kennen ook de rode antieke ijsselstenen, deze ijsselstenen zijn van ijzerhoudende klei gemaakt, zodoende hun rode kleur. Rode antieke ijsselstenen worden veel voor restauratie werkzaamheden gebruikt voor binnenshuis maar is ook erg mooi voor buitenmuren, kastelen, kloosters, gerestaureerde woonboerderijen. In monumentaal landgoed worden antieke ijsselstenen ook veel toegepast. Hoveniersbedrijf Jonkers werkt vrij veel met oude antieke ijsselstenen. Wij metselen bijvoorbeeld buitenmuren en schuren maar u kunt ook denken aan authentieke buitenruimtes met oude eikenhouten constructie en gemetselde buitengevel met als resultaat een overdekte buitenkeuken.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *