Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Snoeien in vormen

Snoeien in vormen

Het snoeien van blokvormen Het snoeien van Buxus, Taxus, Liguster in beelden of in vormen is al uit de renaissance bekend onder de naam ‘Topiari’. Tegenwoordig zien we ook in de moderne tuinstijlen steeds meer blokvorm snoei. De daarvoor geschikte planten, dus ook de Lonicera nitida ‘Elegance’, worden in vierkanten, trapezium en rechthoeken gesnoeid. Uiteraard is het ‘strak snoeien’ een specialiteit van Hoveniersberdijf Jonkers.

Goede en scherpe apparatuur is hiervoor noodzakelijk en dus aanwezig. Het snoeien van bollen Bovenvernoemde planten kunnen uiteraard ook uitstekend als bol, piramide of als object worden gesnoeid. Het opbinden met binddraad is vaak noodzakelijk om de takstructuur blijvend vorm te geven. Het snoeien van etages Sommige mensen vinden in spiraal, of in etage gesnoeide heesters zeer decoratief. Als er te weinig ruimte tussen de diverse lagen of “etages” zit, kunnen er bruine en/of kale stukken ontstaan wegens onvoldoende licht. Het snoeien van solitairen Een blikvanger in de tuin wordt uiteraard goed verzorgd en gesnoeid. Uiteraard is de snoei gebaseerd op het type heester en op het gewenste eindbeeld.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *