Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Snoeien van bloeiende heesters

Snoeien van bloeiende heesters

Het snoeien van voorjaarsbloeiende heesters Eén van de kenmerken van de voorjaarsbloeiende heester is dat ze al redelijk vroeg in het jaar kleur en (soms) geur aan de tuin geven. Voorjaarsbloeiende heesters zijn o.a. Chinees klokje (Forsythia intermedia), Ranonkelstruik (Kerria japonica). Direct na de bloei snoeien we de takken geheel terug. De heester zal nieuwe scheuten vormen, die volgend jaar weer in het voorjaar zullen bloeien.

We noemen deze heesters ook wel scheutbloeiers. Het snoeien van zomerbloeiende heesters De zomerbloeiende heester die op het oude hout bloeit, denk aan de Bruidsbloem (Deutsia), Hortensia (Hydrangea), Philadelphus (Boerenjasmijn), wordt na de bloei gesnoeid. Door regelmatig elk jaar een paar oude takken weg te knippen, zullen de planten jong en compact blijven. Elk jaar geven de planten volop bloemen. Het snoeien van najaarsbloeiende heesters Om de bloei van deze heesters in het najaar te stimuleren, worden er direct na de bloei een deel van de uitgebloeide bloemen verwijderd. Ook verjongingssnoei (het weghalen van enkele dikke takken) is een goedmiddel om deze heesters jong en vitaal te houden. Let wel op perioden met vroege vorst: pas op voor het invriezen van gesnoeid hout. Het snoeien van winterbloeiende heesters Een aantal winterbloeiende heesters, zoals de Hamamelis mollis (Toverhazelaar) worden liever niet gesnoeid, net zoals een aantal Viburnums. Deze heesters hebben hun sierwaarde in hun vorm, snoei doet dan vaak afbreuk aan de vorm. Wat vorm snoei kan geen kwaad.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *