Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Vorm snoei

Vormsnoei

Vormsnoei kan plaats vinden om leibomen te maken, om knotbomen te maken, om dakbomen te maken of om hagen te maken. Leibomen werden vooral gemaakt om als zonnescherm (zomer) of als windscherm (winter) dienst te doen. Bij kaasboerderijen werden juist leibomen aangeplant om koelte in de zomer te creëren. Op marktpleinen werden juist bomen als etageleiboom gesnoeid om ruimte voor feesten en kermissen te behouden. 

Fruitbomen worden vaak om de vruchtproductie te verhogen in een vorm gesnoeid, bekend zijn de waaiervorm, de Palmet vorm en de spelliervorm. Vaak worden leibomen in een frame gebonden om de groeivorm. Knotbomen zijn van grote landschappelijke, cultuurhistorische en ecologische waarde. Ook in nieuwbouw locaties worden tegenwoordig steeds meer knotbomen ingeplant, voor sfeer en natuurbeleving. Haagvorm snoei is vooral als windkering een belangrijke vorm van snoeien. Men dient de planten goed te kennen om te weten wanneer, hoe en met welke techniek men gaat snoeien. In landschappelijke hagen komen vaak gemengde beplantingen voor, van botanische rozen tot groenblijvende klimmers en van bomen tot heesters.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *