Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Snoeiperiode

Snoeiperiode

Het juiste tijdstip van snoeien hangt van een aantal factoren af. Een vaste snoeiperiode is er niet, maar globaal kun je stellen dat snoeien in augustus een goede periode is daar de boom of heester de snoeiwonden nog voor de winter kan afgrendelen. Dit wordt ook wel de zomersnoei genoemd. Sommige bomen hebben een beperkte periode waarin gesnoeid kan worden. De zogenaamde ABC bomen (Acer, Betula, Carpinus, Juglans).

Deze bomen snoeien we bij voorkeur als ze vol in het blad staan.  Dit geldt ook voor de Linde (Tilia). Het “bloeden” van deze bomen ontstaat door de worteldruk die bij deze soorten in het vroege voorjaar het watertransport van de wortels naar de kroon op gang brengt. Zolang de boom nog niet volop in blad staat, lekt het xyleemsap bij snoei van de boom door deze druk naar buiten. Populieren moeten na september gesnoeid worden daar er dan geen populiereglasvlinders zijn. Deze vlinders infecteren vaak Populieren als ze in de zomer worden gesnoeid. Tot slot nog een advies voor het voorkomen van loodglans, een infectieziekte veroorzaakt door de Paarse korstzwam. De ziekte komt vaak voor bij de prunusfamie, zoals Pruim, Kers, Perzik en Amandel. Ook de appel en peer kunnen last hebben van loodglans. Snoeiwonden afdekken met een infectiewerende wondafdekmiddel. Een extra stikstof bemesting bij licht aangetaste bomen kan de boom helpen.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *