Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Onze WABA’s veroveren Nederland

 

Het leven van een hovenier is nooit saai. De ontwikkelingen in de groenbranche gaan maar door. Ik zie het als een sport om die ontwikkelingen op de voet te volgen. Als iets me aanspreekt, verdiep ik me er in. Ik zorg dat ik de benodigde vaardigheden onder de knie krijg en ik pas het zo mogelijk toe bij mijn klanten. Een goed en heel recent voorbeeld is de WABA. Hebt u er ooit van gehoord?

IMG_2089 (427x640)

WABA staat voor Wall Basket. Het is een slim systeem van stapelbare plantenkorven, waarmee we groene wanden kunnen creëren. De metalen korven zijn verkrijgbaar in drie afmetingen, die we in allerlei strakke of speelse patronen op en naast elkaar kunnen stapelen en schakelen. Mijn fantasie werd meteen geprikkeld toen ik er voor het eerst over hoorde. Wat een mogelijkheden bieden die Wall Baskets!

Ik zag het helemaal zitten: WABA’s als erf- en terrasafscheiding, WABA’s rond afvalcontainers, opslagplaatsen en andere lelijke bouwwerken, WABA’s langs wegen en water… Ik zag speelse constructies voor me, die in hoogte en beplanting verschillen; levende wanden die bescherming geven tegen geluid en inkijk.

 

IMG_8461 (640x427)

Exclusief WABA-dealer

Oké, ik was enthousiast. Maar hoe veilig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar zijn de Wall Baskets? Een periode van uitvoerig onderzoek volgde. De resultaten stemden mij dik tevreden en daarom ben ik nu zelfs de exclusieve WABA-dealer voor Nederland! Daar ben ik reuzeblij mee.

Laat ik u nog wat meer vertellen over de wandmanden. Allereerst hebben de metalen plantenkorven een zelfdragende fundering. Dankzij deze solide basis heb je dus geen muur of andere dragende constructie nodig om WABA’s te plaatsen. We kunnen de korven op allerlei manieren tot wel zes meter hoogte aan elkaar schakelen.

Lichtgewicht

De Wall Baskets zijn uitermate geschikt om groene daken mee te creëren. Het zijn namelijk lichtgewicht bouwelementen, die gewoon in een personenlift passen. Daarnaast zijn ze ook eenvoudig met verhuisliften of bouwkranen naar hogere sferen te tillen.

Vulling naar eigen smaak

Wat het werken met WABA’s helemaal leuk maakt is dat de klant ze naar eigen smaak kan (laten) vullen. Bijvoorbeeld met rijkbloeiende planten, bodembedekkers, kruiden, varens, aardbeienplanten, bessenstruikjes of geurende rozen. Deze bloeiende wandmanden kun je weer combineren met WABA’s die bekleed zijn met voorzetpanelen van hout, natuursteen of andere materialen. Daarmee creëer je een speels effect.

Dankzij een speciaal vlies en kokosmatten zijn de planten in de korf verzekerd van voldoende voeding en vocht. Naar wens kunnen we warmtewisselaars en regenwatermanagement in de wanden integreren, waarmee we ook duurzame begroeiing van gebouwen mogelijk maken.

De WABA’s veroveren inmiddels Nederland. En de toepassingen breiden zich nog steeds uit. Wilt u meer weten over deze flexibele stapelkorven? Lees de informatie over WABA- de Wall Basket op deze website en bekijk de foto’s. Natuurlijk kunt u ons ook direct bellen: 06-51 986 933. Wij delen ons enthousiasme graag met u!