Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Ambitieuze projecten: teamwork maakt het pas echt leuk!

Met al meer dan dertig jaar hovenierservaring weet ik precies wie ik voor welk werk het beste kan inzetten. Ik ben omringd door een groot aantal professionals waarop ik nooit vergeefs een beroep doe. Zo staan tuinarchitecten, vijverspecialisten, stratenmakers en boomverzorgingsspecialisten klaar om mij bij diverse projecten bij te staan. Hun vakkennis houdt mij scherp. Je kunt van elkaar leren én – minstens zo belangrijk – elkaar stimuleren. Een prachtig voorbeeld hiervan is de samenwerking die ik onlangs met Huis & Milieu ben aangegaan. Deze organisatie, geleid door de energieke Gerard Nijboer, heeft net als Jonkers duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Gerard richtte Huis & Milieu op om een nieuwe manier van bouwen mogelijk te maken. Hij wil dat bewoners hun woning kunnen aanpassen aan hun veranderende werk- en leefsituatie. En dat

huizen niet meer energie verbruiken dan ze opleveren. Daarom realiseert hij levensloopbestendige en energieneutrale woonprojecten. Dat spreekt mij erg aan, want ik vind ook dat we zuinig en bewust moeten omgaan met onze leefomgeving. Op zijn beurt viel Gerard voor het concept van IN!OUT, één van mijn nieuwste initiatieven. IN!OUT levert een compleet aanbod van producten en diensten voor de inrichting van huis en tuin. Duurzaamheid combineren we bij IN!OUT met kwaliteit en vakmanschap.

Klik
Het is dus niet zo verwonderlijk dat Gerard en ik meteen een klik voelden. Spontaan ontwikkelden we gezamenlijke toekomstplannen. En als je die plannen dan ook nog kunt realiseren, wordt het pas echt leuk! Zojuist hebben we alle overeenkomsten getekend: IN!OUT zal voor de projecten van Huis & Milieu de tuinaanleg, groenprojecten, infra en schroeffunderingen (ook internationaal) voor haar rekening nemen. En ook hierbij kan ik bouwen en vertrouwen op mijn netwerk van professionals.

Fit the Future
De samenwerking tussen Huis & Milieu en IN!OUT bracht ons onlangs bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Daar faciliteert Huis & Milieu een leergang voor ‘best building’. Onder leiding van Masi Mohammedani, kersverse lector Architecture in Health, werken een aantal studenten van de HAN en TU Eindhoven aan de proefwoning Fit the Future. Zij onderzoeken daar innovatieve woonconcepten. Op hun verzoek gaf ik een demonstratie van mijn schroeffunderingen, een duurzaam alternatief voor de klassieke betonnen fundering. De studenten zullen zich de komende tijd verder verdiepen in de toepassing van deze schroeffundamenten. En daar kan ik dan weer mijn voordeel mee doen. Echt een voorbeeld van vruchtbare samenwerking, dus.

Duurzaamste huis
Inmiddels heeft Huis & Milieu groen licht gekregen voor het realiseren van een project van 186 duurzame vakantiewoningen in Emmen. De schroeffunderingen, de infra én het groen vallen straks onder verantwoordelijkheid van IN!OUT. Inderdaad, een omvangrijk project. Maar ik zet er graag mijn tanden in. En er staan nog meer projecten op de rol, die ik in gezamenlijkheid met Huis & Milieu zal uitvoeren. Bijvoorbeeld de bouw van het duurzaamste huis ter wereld in Almere.

Vakmensen
Door nauw samen te werken met vakmensen als Gerard Nijboer en zijn medewerkers, raak ik geïnspireerd. Je haalt het beste uit elkaar en komt zo tot de mooiste resultaten. Echt teamwork, dus. De toekomstige bewoners van de projecten die we samen uitvoeren, plukken daarvan de vruchten.