Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Moestuin

Moestuin

Een tuin vol vitamines! Verbouw uw eigen groente, fruit en kruiden in de moestuin. Zo kunt u elke dag een verantwoorde maaltijd bereiden met smaakvolle groenten en kruiden en vers fruit uit eigen tuin.Een moestuin vergt het nodige onderhoud. Plezier in het tuinieren is dus een voorwaarde om aan zo’n tuin te beginnen. Hebt u weinig tijd voor onderhoud? Leg dan een klein moestuintje aan.

Ook met enkele vierkante meters grond kunt u al genieten van een rijke oogst. In de moestuin speelt de zon een hoofdrol. Alle planten moeten voldoende zonlicht krijgen. Harde wind moet juist worden vermeden. Dat kan door een natuurlijke haag aan te leggen aan de noord- en westkant van uw moestuin. Die biedt dan meteen een goede schuilplaats voor nuttige dieren als insecten, vogels en egels. We verdelen de moestuin in perceeltjes die goed bereikbaar zijn via paadjes. Om bodemziekten en plagen te voorkomen, beplanten we zo’n perceel ieder jaar met andere soorten groente, fruit en kruiden. Let wel op welke planten u naast elkaar zet. Sommige versterken elkaar, andere juist niet. Enkele beproefde combinaties zijn veldsla met ui, knoflook met aardbei, radijs met spinazie en pompoen met maïs. We verwerken ook bloemen in de moestuin. Ze trekken nuttige insecten aan en soorten als Oost-Indische kers, afrikaantjes en goudsbloemen houden ongedierte op afstand.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *