Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Geurtuin

Geurtuin

De geurtuin is een cadeau voor uw neus. Kruidige, frivole, subtiele, frisse, zoete en zwoele geuren verwennen uw reukorgaan. Op uw terras of onder de rijk begroeide pergola laat u zich omringen door rozen, jasmijn, hyacinten, kamperfoelie, eucalyptus, lavendel en seringen. Hoe u hun parfum ervaart is heel subjectief. Bij de een wekken ze nostalgische gevoelen op. De ander waant zich in mediterrane sferen.

De aroma’s van kruiden als tijm, rozemarijn, salie, munt en oregano komen vooral vrij bij aanraking of kneuzing van de bladeren.Niet alleen mensen, maar ook dieren worden gelokt door de geurtuin. Geurende bloemen moeten insecten verleiden tot bestuiving. Felgekleurde bloemen gebruiken hun kleur als lokmiddel en ruiken doorgaans niet of nauwelijks. Minder opzichtige planten moeten het juist van hun geur hebben. Etherische oliën van de plant komen vrij in de lucht en lokken daarmee bijen en hommels. Met name bij hoge temperaturen komen de aroma’s vrij. Kamperfoelie ruiken we vooral ’s avonds. Die moet het voor de bestuiving vooral hebben van nachtvlinders. Door voor veel variatie in beplanting en soorten te kiezen, kunt u het hele jaar door genieten van aangename luchten in uw geurtuin.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *