Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Ecologische tuin

Ecologische tuin

In de ecologische tuin leven planten, dieren en mensen in een natuurlijk evenwicht. Kunstmatige ingrepen in de natuur zijn overbodig. We maken gebruik van natuurlijke processen. De kringloop van het leven is in deze tuin dan ook goed zichtbaar. Planten die hier van nature leven, krijgen een plaats in de ecologische tuin. Daarbij zorgen wij voor de juiste plantencombinaties.

Dit noemen we ook wel combinatieteelt. Planten die de groei van elkaar versterken, zetten we bij elkaar. De insecten die zich met deze planten voeden, worden weer gegeten door kikkers en vogels. Deze trekken op hun beurt weer andere predatoren aan. Egels eten naaktslakken, lieveheersbeestjes eten bladluis, vogels eten rupsen; door de rijke biodiversiteit in uw tuin zult u weinig last hebben van plantenziekten en plagen. In de ecologische tuin verwerken we duurzame materialen. Ook hergebruikte materialen vindt u terug in deze natuurlijke tuin. We vangen regenwater op en leggen een composthoop aan. Door bewuste keuzes te maken, draagt u bij aan een beter milieu.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *