Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Soorten vijvers

Soorten vijvers

Vijvers zijn er in alle soorten en maten. Van een voorgevormd model tot een geheel op maat gemaakt exemplaar. Van een strakke rechthoek met ondiep water tot een natuurlijk gevormde verzamelplaats van planten en dieren. Ook de mate van onderhoud verschilt per vijver.

Grofweg kunnen we vijvers onderverdelen in de onderstaande categorieën. Ga niet over één nacht ijs bij de keuze voor een vijver. Onze vijverspecialisten geven u graag vrijblijvend advies.

Natuurlijke vijver

Plantenvijver

Siervisvijver

Koivijver

Zwemvijver

Spiegelvijver

In de natuurlijke vijver ligt geen kunstmatige bodem. De grondlaag bestaat uit klei of leem. Het grondwater en de hoeveelheid neerslag bepalen het waterniveau. De beplanting is aangepast aan de grondsoort. Deze vijver is onderhoudsvriendelijk.

In deze vijver staan planten centraal, zowel waterplanten als oeverplanten. De bodem heeft verschillende niveaus en is gemaakt van beton, folie of polyester. De plantenvijver kan worden uitgebreid met een moeraszone, waarin het waterniveau gedurende het jaar wisselt en waar typische moerasplanten tot hun recht komen. Deze vijver heeft relatief weinig onderhoud nodig.

In de gemengde vijver leven planten én vissen vreedzaam samen. De bodem is gemaakt van beton, folie of polyester. De siervissen die in deze vijver voorkomen, laten de planten grotendeels met rust. Voor dit soort vijvers is vaak een filter of technische installatie nodig. U bent meer tijd kwijt aan onderhoud.

Een vijver met koikarpers is een sieraad voor uw tuin. Maar koi zijn veeleisende vijverbewoners. Ze woelen graag in de bodem en eten waterplanten met smaak op. Daarom zijn in koivijvers de waterplanten gescheiden van de vissen. De bodem van deze vijver is gemaakt van beton, folie of polyester. Voor een optimale leefomgeving van koikarpers hebt u een hoogwaardige filterinstallatie en zuiveringssysteem nodig. Ook vijververwarming en een uv-lamp stellen deze kostbare vissen op prijs. Houdt dus rekening met hoge onderhouds- en aanschafkosten.

De zwemvijver is een vijver en zwembad ineen. Wilt u graag een duik nemen in uw eigen achtertuin, maar wilt u niet het hele jaar tegen een lelijk zwembad aankijken? En staat het gebruik van chloor en andere milieuonvriendelijke middelen u tegen? Dan is deze duurzame zwemvijver een mooi alternatief. De ecologische zwemvijver heeft een natuurlijke uitstraling. Diverse plantensoorten en nuttige bacteriën houden het water in goede conditie, terwijl u onbezorgd baantjes trekt.

De spiegelvijver is strak vormgegeven. Waterplanten worden niet of nauwelijks gebruikt in deze ondiepe vijver. De rechte lijnen en de weerspiegeling van de lucht zorgen voor een ruimtelijk effect. De randen zijn doorgaans gemaakt van beton en afgewerkt met natuursteen of leisteen. U hebt voor spiegelvijvers meestal geen grote filtersystemen nodig, want ze bevatten relatief weinig water.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *