Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Schoon en helder vijverwater

Schoon en helder vijverwater

Een vijver vraagt om schoon, helder, zuurstofrijk water. Door de juiste samenstelling van water en waterplanten kan de natuur hiervoor zelf zorgen.

Soms is speciale apparatuur nodig om goede waterkwaliteit te realiseren.

Natuurlijk evenwicht Bij de aanleg van een vijver of waterpartij streven wij naar een biologisch evenwicht. Dit wordt mede bepaald door de kwaliteit van het water, de mate van zonlicht en de aanwezigheid van oeverplanten, waterplanten, vogels, vissen, insecten, kikkers en salamanders. Met deze factoren houden wij rekening bij de aanleg van uw vijver. Een natuurlijk evenwicht ontstaat als de vijver voldoende zuurstofproducerende planten, niet te veel vissen en de juiste lichtinval heeft. Heeft uw vijver een goed biologisch evenwicht, dan scheelt u dat aanzienlijk in onderhoud.

Pompen en waterfilters Vooral als u veel vissen in uw vijver hebt, zijn goede pompen en filters nodig om uw vijverwater helder en schoon te houden. Ook een UV lamp helpt schadelijke bacteriën te doden. Zuurstof is belangrijk voor al het leven in uw vijver. Vooral in de zomer is de kans op zuurstofgebrek groot. Stilstaand water bevat minder zuurstof dan bewegend water, daarom laten we het vijverwater vaak circuleren. Bijvoorbeeld met een luchtpomp of een fontein. Wilt u weten welk systeem het beste in uw vijver past? Wij geven u graag advies.

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *