Rossum (Gld)
06 - 51 986 933
info@hoveniersbedrijfjonkers.nl

Materialen vijverbodem

Materialen vijverbodem

Vijvers kunnen we maken van diverse materialen. Kiest u voor een vijverbodem van folie, beton, polyester of klei?

Elk materiaal heeft voordelen en nadelen. Welk materiaal het meest geschikt is, is afhankelijk van de gewenste grootte en vorm van uw vijver én van uw budget.

 • Folie: folie is flexibel materiaal dat we eenvoudig kunnen toepassen in grote en kleine vijvers in alle denkbare vormen. Folie is in verschillende dikten en soorten verkrijgbaar. Vroeger was de kans op beschadiging door stenen en scherpe voorwerpen groot. Tegenwoordig gaat duurzaam en stevig vijverfolie meer dan veertig jaar mee.
 • Beton: het maken van een betonnen vijver is specialistenwerk. De ondergrond moet stabiel zijn en het beton moet de juiste samenstelling hebben. Om scheurvorming te voorkomen, moet het bovendien goed ingeklonken worden. We versterken het beton vaak met stalen vlechtmatten. Zo is het ook bestand tegen vorst. Een betonvijver kan in elk gewenst formaat worden gemaakt. Eenmaal goed aangelegd hebt u er een leven lang plezier van.
 • Polyester: de met glasvezel versterkte polyester vijvers zijn in de fabriek voorgevormd. Meestal is al een verhoogde plantenrand aangebracht. En ook de openingen voor leidingen zijn voorgefabriceerd. Het materiaal van de vijverbak is stevig, maar u zit wel vast aan bepaalde vormen. Ook vraagt het nogal wat creativiteit om de kunststof bak te camoufleren.
 • Klei en leem: een grondlaag van klei en leem past goed bij een natuurlijke vijver. Het waterpeil in de vijver schommelt, afhankelijk van het grondwater en de hoeveelheid neerslag. Is in uw tuin de grondwaterstand te laag of schommelt het grondwaterpeil te veel, dan is een vijver van dit materiaal niet geschikt.

 

Offerte aanvragen

Wij maken voor u graag een vrijblijvende offerte. Wij werken tegen marktconforme tarieven.

Vul voor het aanvragen van een offerte het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie / Offerte aanvragen

  Naam *

  Adres *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Email *

  Bericht *